SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine nakitapril.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina nakit-april.eu je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Spletno trgovino nakit-april.eu upravlja, Nataša Grandovec, Glavni trg 2, 2000 Maribor, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ali nadimku, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo katerega sam oblikuje. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine nakit-april.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

NAROČANJE

Ponudnik bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake ali iz drugih razlogov, lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče naročilo v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v obdelavi. Naročilo lahko prekliče s klicem na tel. 031 500 653 ali s sporočilom na elektronski naslov natasa.grandovec@triera.net. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

1. V naslovu sporočila: Preklic naročila

2. V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca b) naslov kupca c) številka naročila

E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto.

Ponudnik beleži IP naslove naročnikov zaradi primerov morebitnih sporov. Vsaka zloraba naročil ali plačil naročenih izdelkov se beleži.

V primeru, da ponudnik ugotovi, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti lahko naročilo zavrne v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi.

CENE

Objavljene cene v elektronski trgovini in izdane ponudbe veljajo na dan naročila!

Cene, prikazane v spletni trgovini nakit-april.eu, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru napak si pridržujemo pravico do sprememb.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse cene v spletni trgovini nakitapril.eu so navedene v EUR in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj po 94. členu zakona o DDV nismo davčni zavezanec.

Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena sestavljena iz skupne cene naročenih artiklov in cene pošiljanja. Kupec krije stroške pakiranja in embalaže.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

Spletne akcijske cene: Spletne akcijske cene veljajo za izdelke, ki so trenutno aktualni in vam jih želimo ponuditi po posebej ugodni ceni. Spletne cene izbiramo po lastni presoji in zanje veljajo enaki pogoji kot za vse ostale izdelke. Spletne cene so časovno omejene. Spletne akcijske cene veljajo izključno za nakup preko spletne trgovine.

PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

a) plačilo po predračunu. Kupec prejme predračun po pošti na naslov ali na e-mail, naveden v naročilu. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku. Za plačilo po predračunu nas ob naročilu pokličite na tel: 031 500 653.

b) plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati ob prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošiljke osebno prisoten pri prevzemu; potrebno je opozoriti, da je, ob prevzemu pošiljke, pošti Slovenije potrebno plačati 10% od zneska kupnine.

Pogodba (Račun) bo priložena naročenim izdelkom v pisni obliki.

PREJETO NAROČILO

Po oddaji naročila, kupec prejme naročilo po elektronski pošti, kar pomeni, da je naročilo uspešno oddal v procesiranje.

NAROČILO V OBDELAVI

Ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter uporabniku po elektronski pošti izda obvestilo, da je naročilo v obdelavi oz. ga z razlogom zavrne.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

ROK DOBAVE

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Dobavni rok za naročene izdelke v spletni trgovini je 3-5 delovnih dni od prejema obvestila. Blago, ki ga ni na zalogi je možno naročiti, v tem primeru je rok dobave do 25 dni.

BLAGO ODPOSLANO

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

VRAČILO BLAGA

Skladno s 43. čl. Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico odstopiti od pogodbe oziroma vrniti blago v roku 14 dni od prejema pošiljke. Svojo reklamacijo sporoči na naslov natasa.grandovec@triera.net. Prejeto blago mora kupec vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjenem stanju v roku 5 dni od obvestila o vračilu blaga. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe. Blago se skupaj z računom in vso pripadajočo dokumentacijo vrne ponudniku na naslov Nataša Grandovec, Glavni trg 2, 2000 Maribor.

V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, ponudnik vrne kupnino, zmanjšano za stroške, ki so nastali pri pošiljanju, najkasneje v roku 5 delovnih dni. Kupnina se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga kupec sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Izdelek se OBVEZNO vrne v originalni embalaži. Izdelek mora biti nepoškodovan in v nespremenjeni količini.

Stroške pošiljanja reklamiranega blaga krije kupec. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga t.j. če kupec ne dobi artikla, ki ga je naročil.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani ali pokazani tretjim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla svojega e-poštnega naslova.

FACEBOOK

Uporabnik oziroma kupec lahko z klikom na FB (Facebook) okvirček potrdi, da mu je izdelek na spletni trgovini n-atelje.org všeč in tako svojim prijateljem, ki jih ima dodane na Facebook računu sporoči informacijo o izdelku objavljenem v trgovini nakit-april.eu. V tem primeru ponudnik ne odgovarja za morebitno "elektronsko nadlegovanje" uporabnikov Facebooka.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik, stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani www.nakit-april.eu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov natasa.grandovec@nakit-april.eu, ali pa na telefon 031 500 653.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca. Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da se spori ne morejo rešiti sporazumno je za spore pristojno stvarno sodišče v Mariboru.

DRUGE DOLOČBE

Naročanje preko spletne trgovine: Izberite izdelek, vpišite količino izdelkov in vnos potrdite s pritiskom na gumb V košarico. Izbrane izdelke lahko kadarkoli pregledate v zavihku Košarica. Ko želite nakup zaključiti, kliknete gumb K blagajni. Še enkrat pregledate naročilo in ga potrdite s klikom na gumb Naprej. Aplikacija bo od vas zahtevala prijavo, v kateri boste navedli podatke, ki jih potrebujemo za pripravo računa in pošiljanje.

Vse morebitne zlorabe bomo preganjali z vsemi pravnimi sredstvi. Kot zlorabo bomo šteli tudi "slepo" naročilo. Kot "slepo" naročilo štejemo naročila, ki jih naročnik ne bi sprejel in bi se vrnila na naslov ponudnika, s tem pa bi za ponudnika nastali stroški pakiranja, odpošiljanja, ipd.

V skladu z veljavno zakonodajo so starši odgovorni za početje svojih mladoletnih otrok in se bo ponudnik ob morebitnih zlorabah otrok mlajših od 18 let posluževal pravnega pregona staršev oziroma njihovih skrbnikov.